Απαγόρευσαν μαθήματα περί ομοφυλοφιλίας στο Τενεσί!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Παρασκευή (20/5) από τη Γερουσία του Τενεσί σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται σε δασκάλους και μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων να συζητούν θέματα περί ομοφυλοφιλίας.
Το νομοσχέδιο χλευάζουν όσοι τίθενται κατά αυτού υποστηρίζοντας πως είναι άδικο για παιδιά που έχουν ομοφυλόφιλους γονείς και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δεχτούν περισσότερη βία.
Αντίθετα, οι υποστηρικτές τονίζουν πως ο νόμος προορίζεται ώστε οι καθηγητές να πάρουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το πως θα αντιμετωπίζουν ένα τέτοιου είδους θέμα που θέτουν μικρά παιδιά.
Όπως αναφέρει η Huffington Post, θα είναι η πρώτη πολιτεία που θα εφαρμόσει τέτοια νομοθεσία ενώ το 2003 παρόμοια πρόταση του Τενεσί είχε αρνηθεί η Ουάσιγκτον όπως έκανε και το 2005, 2006 με την Καλιφόρνια.
Η νομοθεσία της Λουιζιάνα απαγορεύει τη χρήση ερωτικού υλικού σε ομοφυλοφιλικά θέματα στα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής.
Ο νόμος του Τενεσί αποτελεί τροποποίηση ενός παλιότερου ο οποίος απαγόρευε την παροχή υλικού η συζήτησης για τον σεξουαλικό προσανατολισμό πέραν της ετεροφυλοφιλίας.
Ο Στέισι Κάμπφιλντ, μέλος της Γερουσίας, δήλωσε πως αρκετοί συνάδελφοί του αισθάνθηκαν άβολα με το λεξιλόγιο πάνω στο θέμα. Τόνισε μάλιστα πως η γλώσσα είναι κατάλληλη επειδή οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να αναπαραχθούν προσθέτοντας πως ήταν αναγκαίος ο νόμος καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο τι να διδάσκεται στα σχολεία.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα ένα νέο λεξιλόγιο θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.